Suomalaiseen erämaiseen kevätaamuun kuuluu lintujen konsertti, jonka tunnetuimpiin ääniä on teeren pulputus, soidintanssin ja taistelun yhteydessä pyrskähtelevä jatkuva äänivirta. Siitä ei voi erehtyä, vaikkei lintuja näkisikään. Tälle videolle on tallentunut Repoveden kansallispuiston Saarijärven savottakämpällä toukokuisena auringinnousun tyynenä hetkenä kuultu konsertti. Testaa, kuinka monta eri lintua erotat sen äänikudoksesta! Jos pääset kymmeneen, olet yhtä hyvä kuin kännykän ”lintuäppi” Merlin Bird. Ihmiskorva voi olla vieläkin tarkempi ja laskea puoleen toistakymmentä lintua. Teeri siellä pulputtaa miltei alusta asti, samoin visertelevät säkeitään peippo, pajulintu ja metsäkirvinen. Sykähdyttävä käen kukunta saa pian seurakseen joutsenten ja kuikkien fanfaarit, ja kuin huomaamatta taustalle heräävät myös rastaat, mustarastas ja laulurastas. Kämpän pihalta kuuluu myös jo kirjosiepon sirkutus ja ainakin talitiainen, videon puolentoista minuutin kohdalta kahteen minuuttiin jopa kolmitavuisena ti-ti-tyy-versiona! Tarkistuslaskenta voi tuoda mukaan kanahaukan ”kotkotuksen” (heti videon toisen minuutin alussa) ja sekä kalalokin että kalatiiran kiljahdukset noin kolmen ja puolen minuutin kohdalla. Kuuluisiko vielä punarintaa tai rautiaista, pikkusieppoa ja peukaloistakin? Saarijärven ja sen rikkaan ympäristön keväinen äänimaailma on loputon.

Teeret pitävät soidintaan avoimilla paikoilla, myös rantakaiilioilla. Tässä Valkealan Kinansaaresta kuulunut teeren pulputus, joka puolestaan kantoi Vuohijärven tyynen selän yli Orilammen majan rantaan. Se kesti miltei yhtäjaksoisesti ainakin puoli tuntia ja jatkui rytmikkäänä kuin ranskalaisen säveltäjän Maurice Ravelin Bolero. Teeren komppiryhmään kuuluvat nyt lokit sekä käki, joka kukkuu tyylikkäästi samassa sävellajissa teerikukkosolistin kanssa. Jos avaat kolmen minuutin näytteen soimaan taustalla, voit näytettä kuunnellessa siirtyä samalla vapaasti eteenpäin.

Jatka eteenpäin: fasaani, haarapääsky, harakka, harmaahaikara, harmaalokki, harmaapäätikka, harmaasieppo, hemppo, hernekerttu, hiirihaukka, hippiäinen, hömötiainen, järripeippo, kaakkuri, kalalokki, kalatiira, kanadanhanhi, kanahaukka, kaulushaikara, keltasirkku, keltavästäräkki, kirjosieppo, kiuru, korppi, koskikara, kottarainen, kuikka, kulorastas, kultarinta, kuovi, kurki, kuusitiainen, käki, käpytikka, laulujoutsen, laulurastas, lehtokerttu, lehtokurppa, leppälintu, liro, luhtakerttunen, meriharakka, metsähanhi, metsäkirvinen, metsäviklo, mustapääkerttu, mustarastas, naakka, naurulokki, niittykirvinen, nokikana, närhi, pajulintu, pajusirkku, palokärki, peippo, pensaskerttu, peukaloinen, pikkujoutsen, pikkukäpylintu, pikkusieppo, pikkutikka, pikkuvarpunen, pohjantikka, pulmunen, punajalkaviklo, punakylkirastas, punarinta, punatulkku, punavarpunen, puukiipijä, pyrstötiainen, pähkinänakkeli, rantasipi, rastaskerttunen, rautiainen, ruokokerttunen, rytikerttunen, räkättirastas, räystäspääsky, satakieli, selkälokki, sepelkyyhky, silkkiuikku, sinisorsa, sinitiainen, sirittäjä, suokukko, taivaanvuohi, talitiainen, tavi, teeri, telkkä, tikli, tilhi, tiltaltti, tundrahanhi, töyhtöhyyppä, töyhtötiainen, uuttukyyhky, valkoposkihanhi, valkoselkätikka, valkoviklo, varis, varpunen, viherpeippo, vihervarpunen, västäräkki - täydennystä - palaa alkuun -