Kun klikkaat yläoikealla olevia nuotinkirjoitusohjelmien nimiä, saat tälle palstalle esiin linkkejä, joista voit valita oheen avautuvia kommentaareja, vihjetekstejä, harjoituksia jne. Yksityiskohtaisempi esittely keskittyy muutaman tunnetun nuotinnusohjelman käyttöön ja ominaisuuksiin lähinnä klassisen musiikin näkökulmasta, mikä ei toivon mukaan rajoita ohjelmiin tutustumista. Sivun perustilassa löydät oikealta palstalta myös monen muun asianharrastajan kommentteja aiheesta ja linkkejä muihin ohjelmiin.

Tietokone ei korvaa korvaa eikä inspiraatiota. Ei yleensä edes paperia ja kynää, ennen kuin sävellys tai sovitus on valmis puhtaaksikirjoitettavaksi. Mutta nuotinnusohjelmat ovat verraton apu musiikin julkistamisessa, tarkoittaa tämä sitten aineiston kustantamista ja jakelua tai saattamista kelvolliseen asuun vaikkapa omaa käyttöä varten. Atk:n tarjoamat mahdollisuudet aineiston käsittelyn, muokkaamisen ja tallentamisen kannalta ovat ainutlaatuiset. Ainoa raja on lopulta käyttäjän mielikuvitus - ja ehkäpä sentään turhan korkea hinta, jonka useimmista kaupallisista ohjelmista joutuu vielä maksamaan.

Sivuni on luonteeltaan yksityinen eikä pyri kaupalliseen promovointiin. Myönnän kyllä ihailevan intoni, jolla asiaan suhtaudun. On hyvä muistaa, ettei tästäkään "muoti-ilmiöstä" ole tarpeen tehdä taakkaa. Alan kehittymisen ansiosta myös nuotinnuspalvelut ovat lisääntyneet, ja nyt voit entistä helpommin ja nopeammin tilata töitä nuotinkirjoituksen ammattilaisilta.

Kommentit yms. voit laittaa osoitteseen
juhani.haapasalo at(@) gmail.com

- palaa alkuun -