Kuudennet Hugo Lepnurm -musiikkipäivät pidettiin Viron Juurussa

Juurun kauniissa kirkonkylässä kokoontui
1.-2.10.2010 joukko pappeja ja kanttoreita viettämään prof. Hugo Lepnurmin muistoa vaalivan yhdistyksen järjestämiä musiikkipäiviä ja keskustelemaan ajankohtaisista aiheista. Kokoontumisen keskus oli Juurun kirkko, joka ympäristöineen tarjosi kauniin syksyiset puitteet tapahtumalle.


Tänä vuonna päivien ohjelmassa satsattiin erityisesti nuoriin. Heti alkajaisiksi saatiin vieraita Juurun lukiosta, ja illan messussa oli mukana taitavia nuoria musikantteja Juurusta ja Kohilasta.Päivän teemakeskusteluun ”Traditio ja aikamme haasteet” kokoonnuttiin Mahtran Rahvakoolin kodikkaisiin tiloihin.
Keskustelua johti ja johdatteli Viljandin Jaanin seurakunnan pappi Marko Tiitus (pöydän ääressä oikealla). Hänestä vasemmalle Tiit Salumäe, Illimar Toomet, Elke Unt, Kristel Aer ja Toomas Mäeväli (selin). ”Ulkomaista” väriä keskusteluun toivat Tallinnan ruotsalaisen ja saksalaisen seurakunnan papit Patrik Göransson ja Matthias Burghardt sekä Juhani Haapasalo Suomesta.Illan messuun kutsui nuorten laulu ja soitto. Messussa musisoivat Mahtran kylän kantelepojat Helle Andersonin johdolla ja Kohilan musiikkikoulun lapset Heli Kendran johdolla. Tässä äänileike nuorten raikkaasta musisoinnista! Nokkahuilujen kulkuefanfaaria seuraa Vormsista talletettu kansankoraali Issand, keda taevas seal kiidab ingli laulu hääl (Herra, jota taivaassa kiittää enkelten laulun ääni).


Lepnurm-päivät päättyivät urkukonserttiin, jossa Juurun kirkon historiallisia urkuja soittivat Kristel Aer, Elke Unt, Kersti Petermann ja Juhani Haapasalo. Konsertin teemana oli ”Koraal ja fantaasia”. Sen voisi suomentaa vaikkapa ”Mielikuvituksekas koraali”.


Kiitokset kaikille Juurun päivien järjestäjille!
jh 2010