Motetti Ylistäkää on oikeastaan rakenteeltaan pieni kantaatti. Sävellys alkaa solistin laulamalla kehotuksella: ”Ylistäkää!” Kun ukkosen jylinänä ja suurten vesien pauhuna kuuluva ääni lausuu ”Halleluja”, kuoro yhtyy ylistykseen.Viestiä ”Nyt on tullut Karitsan häiden aika” seuraa kuoron ja seurakunnan koraali, virren Iloitse morsian (virsi 4) kaksi säkeistöä:


Koraalin jälkeen solisti laulaa Karitsan hääpuvusta.

Tätä lyyristä hetkeä seuraa toinen, kun kuoro jatkaa enkelin sanojen avauksella ”Autuaita”, minkä toiston ylle solisti laulaa koko lauseen: ”Autuaita ne, jotka on kutusuttu Karitsan hääaterialle.” Osan sävelaihe on lainattu Dieterich Buxtehuden samannimisestä kantaatista O wie selig.

Motetin päätteeksi sen avaus kertautuu, nyt koko esittäjistön majesteettisena ylistyksenä, ja johtaa koraalin päätössäkeistöihin.

Ylistäkää -motetti on alkuaan sävelletty I adventtiin, jonka yhtenä tekstinä kyseiset Johanneksen ilmestyksen jakeet 19: 5 - 9 olivat. Nykyinen evankeliumikirja ei osoita tälle tekstille määrättyä lektiotehtävää, mutta sitä voidaan laulaa pyhäinpäivänä, kirkkovuoden päätöksen pyhinä ja adventin aikaan sekä yleisesti ehtoollismusiikkina.

Motetin alkuperäinen versio on jäänyt käsikirjoitukseksi, mutta sen solistiset versiot (matalampi ja korkeampi ääniala) on julkaissut Sulasol, ks. op. 25b