Psalmi 100 on Naantalin seurakunnan tilaus, ja se sai ensiesityksensä missio-illassa 18.4.09. Toisen kerran se soi radiojumalanpalveluksessa 3.5.09. Tästä esityksestä saat soimaan näytteen. Miika Hartikainen johtaa Naantalin kirkkokuoroa, solistina on Jouni Kuorikoski ja urkurina Kari Vuola. Julkaistu kokoelmassa Kirkkovuoden psalmimusiikkia I (Sulasol).

Psalmin sooloversion ensiesitys oli Kuopion tuomiokirkon konsertissa 10.5.09. Tässä esityksessä solistina (kuten kuoroversion kantaesityksessä Naantalissa) lauloi Nicholas Söderlund. Myös tästä soi näyte, kiitos nauhoittajan, Liisa Väisäsen.

Myös sooloversiossa soi mukana virsi 327, joka runo on psalmin 100 parafraasi. Virsisävelmä teksteineen on tunnistettavasti mukana teoksen avaus- ja päätöstaitteessa, mutta kokonaismuodoltaan vapaan rondon väliosissa kehitellään aivan aluksi esiteltyä astekulkuaihetta. Tämän vastapainona varsinkin urkuvälikkeissä esiintyy kvartti-kvinttiaihe. Tarkkaan ottaen nämäkin motiivit ovat johdettavissa virren sävelmästä.

- - -

Psalmin esitys voidaan päättää yhdessä laulettuun virteen 327.