Vanha jouluvirsi on painettu pianosäestyksisenä (Sulasol S1596). Yhtä lailla voidaan säestää uruilla. Uruilla säestettäessä on lupa ottaa tiettyjä vapauksia, jotta soittimien erot kääntyvät hyödyksi:
1) Tahdeissa 1–5 ja jälleen tahdeissa 32–36 mennään urkujen koskettimiston ulottumattomiin. Tämä voidaan korjata joko soittamalla kyseiset sävelet yläoktaavista tai käyttämällä matalaa jalkiota vain niiden kohdalla (punaiset nuotit):


2) Tahdeissa 6–9 ja taas 37–40 pianolle kirjoitetut kuudestoistaosanuotit voidaan soittaa kahdeksasosina ja oktaavia alempaa sekä soinnuiksi sitoen (jolloin kuulovaikutelma vastaa pianon pedaalin käyttöä):


3) Tahdit 10–15 (ja vastaavat) voidaan soittaa myös oktaavia alempaa.


4) Tahdista 16 eteenpäin (ja vastaavasti 47–) säestyksen diskanttiostinato voidaan soittaa myös oktaavia alempaa. Tahdeissa 20–23 (ja 88–91) pianisti yltää vasemman käden laajat otteet tarvittaessa murtamalla ja kaikupedaalia käyttäen. Uruilla bassoääni soitetaan pedaalikoskettimistolta, ja vasemman käden soinnuista voidaan jättää pois osa sävelistä tai muuntaa satsia esim. näin:


5) Tahdista 63 eteenpäin säestyksen bassoääni voidaan soittaa urkujen jalkiolla.