Opuksen 159 laulut ovat piano- tai urkusäestyksisiä, usein myös molemmille soittimille sopivia. Matarat keltaiset on kirjoitettu kuorolle ja solistille, muut sooloäänille ja unisono-kuorolle ad lib. Kaikki runot ovat Pekka Kivekkään käsialaa. Laulu Mitäs, jos laulaisitte on julkaistu kokoelmassa Kävelen hiljaista metsää (Väärnin pappilan kustantamo).

Matarat keltaiset, Maarian seimiheinät


Motetti soololaulajalle, kuorolle SATB ja uruille on oikeastaan sananselitystä muutamasta raamatunkohdasta, joissa kirkastusvuoren kokeneitten opetuslasten on vaikea ymmärtää Jeesuksen viestiä heille. Sen sijaan naiset saivat nähdä pidemmälle ja opastaa miehetkin uskomaan. Matarat, keltaiset, Maarian seimiheinät on samalla luontokuva, yksi Neitsyt Mariaan yhdistetyn kasvin tarina ja legenda. Sekä runo että sävellys ovat elokuun alusta 2020, juuri ennen Marian Taivaaseen ottamisen päivää 15.8. Kivekäs on antanut runolle otsikon Kolme miestä ja naiset.

Joululaulu

Joululaulu 2018
ei ole pelkästään joululaulu, vaikka onkin syntynyt jouluksi 2018. Siitä on olemassa myös versio kuorolle tai yhtyeelle SAB ja jousisoittimille tai uruille sekä yhteislauluksi ajateltu versio (ks. opus 147).

Ovimiehen laulu

Laulu on ehdottettu esitettäväksi kahden solistin ja myös kahden soittimen vuorotteluna, kunnes päästässäkeistö lauletaan yhdessä ja kernaasti kuron tai seurakunnan vahvistamana.

Aasit

Aasilaulu on kertomus kahdesta Raamatun aasista. Laulu voi olla aivan solistinen, mutta tässä suositellaan solistin ja unisono-kuoron vuorottelua.

Laulurastas

Laulun kertosäkeeseen voivat yhtyä kaikki.

Helatorstain virsi

Laulu on ajateltu kuoron ja solistien vuorotteluun sopivaksi ja sen soittimina voivat olla vuoroin ja yhdessä urut ja piano, mutta yhtä mahdollista se on esittää pianon tai urkujen säestämänä soolokonserttona.

Kulkurin aamulaulu

Laulun kertosäkeeseen voivat kaikki yhtyä.

Loppukesän rukous

Loppukesän rukous voi olla solistinen, mutta tässä vuorottelevat nais- ja miesääni. Säystyssatsi voidaan soittaa yhtä hyvin uruilla kuin pianolla, ja päätöksen koraalimaiseen säkeistöön voit ulla mukaan unisono-kuoro.

Mitäs, jos laulaisitte

Säkeistölaulu huipentuu ylistysvirteen, johon saa kernaasti yhtyä kuoro. Varsinkin päätös kaipaa soittimeksi urkuja.