Psalmi 23 (op. 80 n:o 2) on sävelletty vuonna 2003 Kuopion valtakunnallisten kirkkomusiikkijuhlien tilauksesta. Psalmin on julkaissut Yhteiskustannus (YK n:o 117). Psalmin ensilevytyksen julkaisi Hannu Niemelän johtama Haukiputaan Laulu. [
Tässä näyte psalmin loppuosasta. Katkelma on Haukiputaan Laulun levyltä Kiittää saan (HAULA 106). Kuoroa johtaa Hannu Niemelä, urkurina on Lauri-Kalle Kallunki. Levytyksestä on myös YouTube-julkaisu.]
]

Psalmin ovat levyttäneet myös Kuopion Tuomiokirkon Kamarikuoro (joht. Pertti Rusanen) ja Lapuan tuomiokirkon kuoro (joht. Riitta Linna). Ilokseni psalmi on löytänyt tiensä ”kuorolaisten sydämeen”, sillä se on tämän tästä putkahtanut esiin. Jarkko Yli-Annala on sovittanut urkusäestyksen jousiyhtyeelle, ja näin se soi porvoolaisen Varia Voce -kuoron ja Fantasmi-orkesterin esittämänä.

Nuorten esityksessä on tempoa, minkä tämä kappale tuntuu hyvin kestävän. Mietiskelevimmästä päästä taitaa olla esitysversio, jossa sain itse olla urkurina marraskuussa -09, kun Ylistaron kirkkokuoro juhli 85 vuottaan. Hanna Petäjän harjoittamaa kuoroa johti tässä esityksessä Tommi Niskala. Näyte on psalmin lopusta, ja se on aika lähellä haukiputaalaisten versiota (ks. ylempää). Tempoltaan porvoolaisten ja ylistarolaisten välimaastossa liikkui puolestaan Rauman kirkkokuoron 90-vuotisjuhlakonsertin esitys adventtina 2009, johtajana Kalevi Kauppi, urkurina Juhani Romppanen. Kiitos näistä kaikista!

Koronakaranteenin aikaan maaliskuussa 2020 Nicholas Söderlund laittoi meiliä ja kysyi, voisiko tästä kuoropsalmista tehdä myös solistisen version. Niin syntyi sovitus sooloäänelle, huilulle ja uruille/pianolle. Sen ensiesittivät Uudenkaupungin kirkossa 12.4.20 Nicholas Söderlund, Jaana Kulmala (huilu) ja Kari Vuola (urut):


Sama psalmiteksti on jo aiemmin innoittanut kahteen sävelitykseen ystävien 50-vuotisjuhliin. Tuula Honkasalolle sävelletyssä psalmissa laulaa kaksiääninen naiskuoro (tai duetto) pianon kera. Dueton sijaan psalmin voi laulaa solisti kuten tässä live-äänityksessä Sirkku Rintamäki, joka myös säestää itseään. Satsiin on jätetty tilaa improvisoinnille.


Kari Ovaskaiselle sävelletty psalmi on mieskuorolle. Kummatkin onnittelupsalmit ovat käsikirjoituksia.
[Näyte on levyltä Mua kaitsee Hän. Lauluyhtye Delicato, joht. Kari Ovaskainen.]