Keravan seurakunnan 50-vuotisjuhlamessuun vuonna 2005 tilattu musiikki ankkutoitui 5. sunnuntaihin pääsiäisestä. Päivän psalmi kehottaa eri tavoin kertomaan, viemään viestiä ja kuuluttamaan Jumalan teoista, ja se on saanut suhteellisen laajan muodon. Mukana ovat lapsikuoro ja kamarikuoro sekä urut. Ensimmäisen lukukappaleen vastausmusiikki on sovitettu Piae Cantiones -laulusta Kiitos olkohon (Benedicite tres Personas), ja samasta sävelmästä on syntynyt messun päätössoitto uruille. Musiikin keskus on offertoriomusiikiksi sijoitettu kantaatti Lutherin Isä meidän -virrestä (virsi 208). Kyseisen vuosikerran evankeliumitekstinä luettiin Matteuksen evankeliumin jakeet, joissa Jeesus opettaa rukouksesta. Tähän tekstiin jo aiemmin säveltämäni evankeliumimotetti Isä meidän liitettiin mukaan juhlamusiikkiin. Niin ikään aiemmin syntynyt ja julkaistukin alternatim-sovitusten sarja ehtoollisvirteen 222 (Jeesus Kristus, elämämme) sai uutena täydennyksenä yhden urkusäkeistön.

Juhlamusiikin psalmi ja kantaatti ovat ilmestyneet KJM:n proprium-sarjassa. Muilta osin musiikki on saatavana käsikirjoituksena tekijältä.

Messu alkoi toccatamaisella alkusoitolla virteen 271 (Nyt kiitän riemuiten).


Psalmin sai perinteisen antifonisen rakenteen, vaikka siihen liittyy myös motettitaitteita.


Offertoriovirtenä laulettu Isä meidän (virsi 208) sai juhlamessussa kantaatin asun. Virren laulamiseen pääsivät mukaan kaikki:


Päätösmusiikkina soi sama Piae Cantiones -laulu Kiitos olkohon, joka oli kuultu jo vastausmusiikkina 1. lukukappaleelle. Nyt se päätti messun urkujen majesteettisena kulkuemusiikkina.


Ääninäytteissä esiintyvät Keravan seurakunnan Kantaattikuoro, Oodi-yhtye ja lapsikuoro Sinisiivet johtajanaan ja solistina Janne Kaksonen, urkurina Eero Annala.