NoteWriter, ensirakkauteni atk-nuotinnuksen alalla!

NoteWriter ei ole koskaan ollut suurten massojen ohjelma, koska se on ns. graafinen ohjelma ja toimii vain Macissa. NoteWriter ei soita eikä sille voi soittaa. Ohjelma ei myöskään osaa automaattisesti tehdä tilaa unohtuneelle tahdille tai täyttää pois viskattujen jättämää aukkoa. Toisaalta se osaa melkein mitä vain – jos sen käyttäjä osaa. Liturgisen musiikin notaatioon se on omiaan, ja nuottikuvan siirto osaksi tekstitiedostoa onnistui sillä jo kauan ennen Finalea ja Encorea.

NoteWriterin viimeinen päivitysversio 2.92 on 2000-luvun taitteesta. Ohjelman kehittely on loppunut, eikä sitä enää virallisesti myydä, koska se ei toimi nykyisissä käyttöjärjestelmissä. Sen sijaan ohjelman isä Keith Hamel on suunnitellut kokonaan uuden ohjelman nimeltään NoteAbility. Hamelin mukaan uudessa ohjelmassa yhdistyvät NoteWriterin parhaat puolet midi-ohjelmien joustavuuteen.

Jos olet vanhastaan NoteWriter -käyttäjä, sinun kannattaa joka tapauksessa ladata uusi NoteAbility, sillä se on nykyisin ilmaisohjelma. Versiosta 2.37 alkaen se osaa lukea NoteWriter-dokumentteja, joita voidaan rajoitetusti muokata ja ennen kaikkea tulostaa NoteAbility-ohjelmassa. Tai jos sinua kiinnostaa vielä saada kosketus tähän "legendaan" (edellyttäen, että omistat Macin, jossa on vanha käyttöjärjestelmä 9 tai Classic-ympäristö), löydät NoteWriter-ohjelman yhä tästä linkistä.

p.s. NoteWriter vaatii tulostukseen post script -ominaisuuksin varustetun lasertulostimen sekä Sonata-tulostusfontin kyetäkseen parhaaseen mahdolliseen ja portaattomasti skaalattavaan painojälkeen. NoteAbility-ohjelmaan voi kuitenkin versiosta 2.37 alkaen tuoda myös NoteWriter-dokumentin, ja tätä kautta tulostaminen onnistuu tavallisillakin tulostimilla.