Sydämelle omistettu Membra Jesu nostri -sarjan kuudes kantaatti Ad cor on koko sarjan sydän. Aiempien suppeiden soitinjohdantojen tilalla on seitsentaitteinen sonaatti – ei nytkään pitkä mutta painokas – ja kahden viulun sijasta soittimistona on nyt viiden gamban kuoro, joka nykyään joudutaan tavallisesti korvaamaan viuluin ja alttoviuluin. Edition Merseburgerin pianopartituurista kantaatti on kätevästi säestettävissä myös vain uruillakin.

Kuoron sijaan kantaatissa laulaa kolmen solistin yhtye (SSB). Mahdotonta ei kuitenkaan ole tehdä sekä tekstikonserttoa että myös aarioita kuoromaisesti niiden yksinkertaisen rakenteen takia. Äänialat mahdollistavat suoraan myös mieskuoroversion.

Mahdollisen suomeksi laulamisen pulmana on Laulujen laulun tekstin Olet haavoittanut sydämeni vaikea sovittaminen nuottikuvaan. Sen tilalla voitaisiinkin laulaa virren 73 tekstiä kuten aariasäkeistöissä. Nuottikuvaa klikkaamalla voit kuulla Keravan Mieslaulajien (johtajan Pekka Laakkonen) esityksen kantaatin johdanto-osasta.


Kantaatin vokaalipartituurin avaat pdf-tiedostona tästä.